het gemak van prefab

Systeem Modulair​​​​​​​

Systeem modulair is een nieuw ontwikkeld circulair bouwsysteem, waarbij gebruik wordt gemaakt van modules met een vaste vorm en maat. Het systeem wordt gekenmerkt door een hoge isolatiewaarde, een snelle bouwtijd en een besparing in bouwkosten door seriematige productie. Systeem modulair is ontwikkeld om grotendeels zelf op locatie te kunnen monteren. Met een korte uitleg maken we u wegwijs in de montage van het systeem en vervolgens worden de gemonteerde onderdelen onder onze begeleiding geplaatst.

het kringloopprincipe

Circulair bouwen

Systeem Modulair is een zogenaamd circulair bouwsysteem. Het systeem is zo ontwikkeld dat de woning ook weer gedemonteerd kan worden. Hierdoor behouden de materialen hun waarde en kan de woning in onderdelen worden verkocht of opnieuw op een andere plaats worden opgebouwd. Iedere woning wordt daarom opgeleverd met een digitaal materialenpaspoort waarin precies staat omschreven welke materialen en hoeveelheden er zijn gebruikt. Dit vereenvoudigd bij demontage de waardebepaling van de materialen en wordt afval tot een minimum beperkt.

cradle to cradle

Hergebruik

'De centrale gedachte, is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Het verschil met conventioneel hergebruik is dat er geen kwaliteitsverlies is, en geen restproducten die alsnog gestort worden'.
(Bron: Cradle to Cradle – Wikipedia)